אדמה לאדם

מיזם קולינרי להצלת מזון

אדמה לאדם

מיזם קולינרי להצלת מזון

על העמותה

עמותת "אדמה לאדם" היא מיזם קולינרי חדשני הפועל להצלת תוצרת חקלאית שאינה מנוצלת כיום למאכל. התוצרת מגיעה לקהילות רווחה, חיילים, מפונים. כמו כן יצרנו קשרים עם מסעדות מעולות שמכינות מנות יצירתיות עם התוצרת. המיזם שלנו מלווה חקלאים לאורך השנה בכל עבודות השדה מאז ה 8 באוקטובר 2023. על ידי התמיכה שלנו אנו קשובות לכל מצוקות החקלאי ומספקות עזרה בתחומים שונים החל מעבודת שדה ועד ליצירת קישורים.

עמותת "אדמה לאדם" מצילה תוצרת חקלאית שאינה מנוצלת ומעבירה אותה לקהילות רווחה, חיילים ומפונים. בנוסף, נוצרו קשרים עם מסעדות המשלבות את התוצרת במנות יצירתיות. המיזם מלווה חקלאים בעבודות השדה לאורך השנה מאז 8 באוקטובר 2023, ומספק תמיכה ועזרה בתחומים מגוונים.

מתנדבים

מדיי שבוע אנו אוספות פחת שנשאר בשדה של החקלאים השותפים שלנו. התוצרת מגיעה לקהילות רווחה, מטבחים מבשלים, מפונים וחיילים. האיסוף, מיון, שינוע ואף עיבוד התוצרת נעשה על ידי מתנדבים. רוצים להצטרף לאחת הפעילויות הקבועות שלנו?

לאפליקציית ההתנדבות

קרא עוד

מארזים וקופסאות הפתעה

מארזים עם המעדנים של ״אדמה לאדם״.
החל מחודש אוקטובר אנחנו פועלות לאתר תוצרת חקלאית שאינה מנוצלת למאכל ולייצור חיבורים שיאפשרו לעשות בה שימוש ולהפכה לאוכל מזין לקהילות וקהלים שונים. את המעדנים שלנו מייצרים מיטב השפים והיצרנים המקומיים. מכירת המעדנים מאפשרת לנו להמשיך ולתמוך ולמכור ב 1 ש״ח לקילו תוצרת חקלאית טריה לקהילות שזקוקות לתמיכה. אנו מציעות לחברות וארגונים אפשרות לקנות מאיתנו מארזים טעימים עם משמעות. לפרטים נוספים

קרא עוד

קורסים והעשרה

ב"אדמה לאדם" אנו רואות את הדרך שלנו כמקום להעברת ידע על המזון שלנו במגוון דרכים, החל מקורסים לקהל הרחב ועד למפגשים ייעודיים לקהלים מקצועיים בתחומים שונים. עבורנו, אוכל הוא דרך לחבר כל אדם לנושא הקרוב לליבו. הקורסים שלנו נבחרים בקפידה על מנת להעמיק את הידע, ליצור חיבור לאדמה ולאוכל, ולהעשיר את המשתתפים בהתנסויות מהנות. במהלך השנה הקרובה ייפתחו קורסים חדשים, ובנוסף לכך, מתקיימים מדיי חודש סיורי עומק חקלאיים עם חוקרים מובילים, המאפשרים הצצה מרתקת לתהליך גידול המזון וחשיפה לעולם מלא תשוקה וידע. להצטרפות לעדכונים

קרא עוד
קורסים

שוק אדמה לאדם

אחת לחודש אנו מקיימות שוק תוצרת טרייה במרכז שלנו בציפורי. בשוק אנו מוכרות את התוצרת המוצלת שאספנו במהלך השבוע וכן מעדנים וצנצנות שהכנו. כמו כן יש דוכן אוכל מהתוצרת המוצלת שלנו ויקב מתארח. בואו לשבת בחצר בית הבד הקסום לכמה שעות של שקט ואוכל טעים

קרא עוד

השותפים שלנו

מרכז העשייה שלנו הוא לתת כבוד לאנשים מאחורי הקלעים של הירקות והפירות שלנו ולייצר רשת חיבורים. זאת הזדמנות להאיר על החקלאים והחקלאיות, הקהילות שנהנות מהתוצרת, המסעדות שמעבדות את התוצרת לאוכל טעים ומזין, ולכל החולמים שפגשנו מאז תחילת הפרוייקט.

קרא עוד

בלוג

מסע לעומק ענף המנגו הישראלי – עם ליאור זנדני

מסע לעומק ענף המנגו הישראלי – עם ליאור זנדני

במסגרת מיזם "אדמה לאדם" יצאנו להכיר את החקלאי ליאור זנדני ואת ענף גידול המנגו הישראלי.…
תכירו את אביגיל קופרמן

תכירו את אביגיל קופרמן

אביגיל קופרמן, מורת דרך בהכשרתה עם התמחות ייחודית בסיורים קולינריים ובפוליטיקה של אוכל, היא תוספת…
תכירו את סמואל מאיר

תכירו את סמואל מאיר

השבוע זכינו להכיר את סמואל מאיר, שהגיע אלינו מדרום טירול שבאיטליה. למרות שמו, אין לו…
תכירו את דורון ברסלר

תכירו את דורון ברסלר

דורון ברסלר, אבא של שקמה, הוא אחד מהמתנדבים המסורים ביותר במיזם "אדמה לאדם". מאז השבוע…
מכירים את החקלאים שלנו

מכירים את החקלאים שלנו

ביקורי בחווה "שורש ועלה" במושב בן שמן היה הרבה מעבר לסיור – זה היה מפגש…
חקלאות ישראלית עם שורשים

חקלאות ישראלית עם שורשים

לפני כ-15,000 שנה, החלה בארץ הקטנה שלנו מהפכה של ממש. האדם הראשון כאן תירבת חיטה,…
תוצרת חקלאית עם משמעות

תוצרת חקלאית עם משמעות

במסעדה שלנו, חומרי הגלם הם הלב הפועם של כל מנה. רבים מהם מגיעים ממיזם הקיימות…
רוטב עגבניות ביתי

רוטב עגבניות ביתי

הכנה של רוטב עגבניות ביתי מצריכה כמה המלצות ולא כמויות מדויקות. חשוב להתארגן על מספיק…