הכנה של רוטב עגבניות ביתי מצריכה כמה המלצות ולא כמויות מדויקות. חשוב להתארגן על מספיק צנצנות מראש, למרות שאין בעיה להקפיא את הרוטב ולהפשיר לפי הצורך. המטרה היא לחסוך מקום במקפיא.
מרכיבים
- עגבניות (לא מקולפות, חתוכות לרבעים)
- 2-3 בצלים גדולים (קלופים וחתוכים לרבעים)
- 4-5 גזרים (קלופים וחתוכים לפרוסות)
- שיני שום (כמה שיותר)
אופן ההכנה
- בסיר הגדול ביותר שלכם, הכניסו כמה שיותר עגבניות, בצלים, גזרים ושום.
- התחילו לבשל על חום בינוני, ותערבבו מדי פעם את העגבניות כדי למנוע חריכה.
- לאחר כחצי שעה, הקליפות של העגבניות יתחילו להיפרד מעצמן. בעזרת מלקחיים, הוציאו את הקליפות (לא הכרחי אך מומלץ למרקם חלק יותר).
- אפשר גם לטחון את הרוטב ולהעביר דרך מסננת לסינון הקליפות והגרעינים.
- בשלב הטחינה אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו תימין, אורגנו, אזוב או בזיליקום, וקצת סוכר לאיזון החמיצות ומלח לפי הטעם.
- החזירו את הרוטב לסיר ובשלו עוד 20-30 דקות לצמצום הנוזלים ולקבלת רוטב סמיך יותר. תקנו תיבול לפי הצורך.
עיקור הצנצנות
- מזגו מעט אלכוהול נקי לצנצנת, סגרו ונערו היטב. מזגו את האלכוהול לצנצנת הבאה וחזרו על הפעולה.
- הניחו את הצנצנות על קרש עץ ומזגו מים רותחים עד הסוף. הכניסו את המכסים לקערה עם מים רותחים. לאחר 10-15 דקות, רוקנו את הצנצנות והניחו הפוכות לייבוש על מגבת נקייה.
שמירת הרוטב
- מלאו את הצנצנות ברוטב החם וסגרו היטב.
- הכניסו את הצנצנות הסגורות לסיר גדול, כסו במים ובשלו 30 דקות על להבה בינונית.
- הוציאו בזהירות את הצנצנות וייבשו היטב.
כך תוכלו להכין ולשמר רוטב עגבניות ביתי בקלות וביעילות!