קורס חמשת החושים – יניב גור אריה

למדו לחבר בין חושים לטכניקות!

מתרגשות לפתוח קורס חדש ב״אדמה לאדם״ והפעם של המנכ״ל של המיזם- השף יניב גור אריה. קורס קולינריה בחמשת החושים של השף יניב גור אריה עוסק באוכל כמדע וכאומנות. בקורס הזה הוא לוקח מהידע והניסיון שהצטברו אצלו במהלך השנים בין המטבח, האקדמיה ותעשיית המזון ומנסה להפוך אותו לשיטת חשיבה מובנית ולכלי עבודה פרקטיים בתוך המטבח. זה לא קורס בישול ולא לומדים בו מתכונים, זה קורס שעוסק בתפיסת עולם. נעמיק במושגים מתחום הסנסוריקה, נעסוק בהבנת הטעמים, הארומות, הטקסטורות, המראות והצלילים ועוד דרכים בהם האוכל משפיע על המוח שלנו. תחילת הקורס: 12.3 – מדיי יום רביעי בין 18:00-21:00 במרכז ״אדמה לאדם״ הממוקם בציפורי.

סילבוס הקורס:

1. אוכל זה פסיכולוג – הקדמה.
    מהי חוויה קולינרית?
    הקשר המופלא בין המוח והמעיים?

    חוש הטעם – חלק א'.

2. חוש הטעם – חלק ב'

     אוממי וקוקומי

3. חוש הריח
    פירמידת הניחוחות
    תיבול ותבלינים

    חריפות

4. מתודות לחדשנות ושילובי טעמים

    מרקמים וטקסטורות

5. מראה וויזואליה
     קולות וצלילים 
     סיכום

קורסים נוספים שאולי יעניינו אותך

כלי נגישות