יום חווייתי של טעמים, תרבות ומטבח מרוקאי במושב ציפורי.
מה בלו"ז?
9:30–10:30:
מפגש מרתק עם מיכל וקסמן ורעות עזר על תהליך יצירת הספר "דיאלנא" – מתכונים מהמטבח המרוקאי. (בהרשמה מראש, עלות: 50 ש"ח / 25 ש"ח למתנדבי אדמה לאדם. כל ההכנסות תרומה לעמותה). רעות עזר־אסרף היא בשלנית ומתכונאית. סדנאות הבישול שהיא מנחה ושירות הפרימיום של מתכונים מצולמים שהיא מפעילה זוכים להצלחה רבה.
מיכל וקסמן היא בשלנית, מתכונאית, מחברת רבי־המכר טעמים ראשונים, ארוחת ילדים, בואו לאכול ובלדי ובעלת בלוג אוכל ותיק ופופולרי. הן נפגשו במטבח, שם החליטו לבשל ספר שיאפשר הצצה אל המטבח המרוקאי, האהוב על שתיהן ומוכר להן מלידה ומקשרי משפחה. ספר שכולל בתוכו מאכלים מסורתיים, לצד צלחות וסירים, פרי דמיונן והחופש שלקחו לעצמן לבודד יסודות מוכרים מהמטבח הזה ולמתוח אותם לכיוונים חדשים, שאינם בהכרח מסורתיים אבל נאמנים ברוחם, בחומרי הגלם שמהם נוצרו ובצורת הכנתם, הגשתם ואכילתם למטבחי ארץ המקור.
11:00 ועד שיגמר:
מעדנים מהמטבח המרוקאי:
מבחר סלטים ותבשילים של השף דן אבינערי מתוצרת מוצלת.
יינות מופלאים מיקב עבייה.
ירקות ופירות מוצלים מחקלאי הצפון.
מעדנים בצנצנות ומבחר פירות יבשים לכבוד ט"ו בשבט.
12:00:
סיור ללא תשלום בבית הבד כולל טעימות ממבחר שמני הזית.