חקלאות ישראלית – שורשים של עבר, זרעים של עתיד

לפני כ-15,000 שנה, החלה בארץ הקטנה שלנו מהפכה של ממש. האדם הראשון כאן תירבת חיטה, זית, גפן, תאנה, עדשים – והרעיון של חקלאות נולד. מאז ועד היום, החקלאות הייתה ותישאר עמוד התווך של הקיום האנושי. מימי "הפרחת השממה" ועד פיתוחים חדשניים כמו מערכת הטפטוף ועגבניית הצ'רי, החקלאות הישראלית לא הפסיקה להמציא את עצמה מחדש. טכנולוגיות […]

רוטב עגבניות ביתי

הכנה של רוטב עגבניות ביתי מצריכה כמה המלצות ולא כמויות מדויקות. חשוב להתארגן על מספיק צנצנות מראש, למרות שאין בעיה להקפיא את הרוטב ולהפשיר לפי הצורך. המטרה היא לחסוך מקום במקפיא. מרכיבים אופן ההכנה עיקור הצנצנות שמירת הרוטב כך תוכלו להכין ולשמר רוטב עגבניות ביתי בקלות וביעילות!

גזר שליט

גזר שליט

יצאנו להכיר טוב יותר את גידול הגזר הישראלי (וללקט ולהציל כמה ארגזים למיזם). מסתבר שגזר הוא אחד הגידולים שלא מייבאים לכאן (מלבד בזמן מחסור גזר אורגני)הוא אחד הגידולים שקוטפים אוקטובר – יולי (בזכות אזורי גידול שונים ומבחר זנים גדול)הוא אחד הגידולים שכל שלבי הגידול, איסוף, מיון ואיחסון ממוכנים ודורש מעט ידיים עובדות.הוא אחד הגידולים שמשווקים […]

השסק של ליאת בלוך

ליאת בלוך מבת שלמה לקחה את המשק הוותיק של המשפחה והפכה אותו לפנינה בלב החקלאות הקונבנציונלית… לבקשתי כתבה לי כמה מילים על הגידול הנדיר שלה!היום באתי לבקר אותה, לראות את הקטיף, המיון ועל הדרך לאסוף כמה ארגזים של שסק מהפחת שישחצי ארגז הורדתי בבסיס של הבת שלי שם כמה מהחיילים הודו שזו הפעם הראשונה שהם […]

גזר שליט

גזר שליט

יצאנו להכיר טוב יותר את גידול הגזר הישראלי (וללקט ולהציל כמה ארגזים למיזם). מסתבר שגזר הוא אחד הגידולים שלא מייבאים לכאן (מלבד בזמן מחסור גזר אורגני)הוא אחד הגידולים שקוטפים אוקטובר – יולי (בזכות אזורי גידול שונים ומבחר זנים גדול)הוא אחד הגידולים שכל שלבי הגידול, איסוף, מיון ואיחסון ממוכנים ודורש מעט ידיים עובדות.הוא אחד הגידולים שמשווקים […]

רוטב עגבניות ביתי

הכנה של רוטב עגבניות ביתי מצריכה כמה המלצות ולא כמויות מדויקות. חשוב להתארגן על מספיק צנצנות מראש, למרות שאין בעיה להקפיא את הרוטב ולהפשיר לפי הצורך. המטרה היא לחסוך מקום במקפיא. מרכיבים אופן ההכנה עיקור הצנצנות שמירת הרוטב כך תוכלו להכין ולשמר רוטב עגבניות ביתי בקלות וביעילות!

תוצרת חקלאית עם משמעות – בצלחת של השף יניב גור אריה

במסעדה שלנו, חומרי הגלם הם הלב הפועם של כל מנה. רבים מהם מגיעים ממיזם הקיימות המיוחד "אדמה לאדם". עבורי, זה עקרון בלתי מתפשר: בכל תפריט חדש תהיה לפחות מנה אחת המוקדשת כולה לפרויקט המרגש הזה. כך נולדה המנה הזו. תמרי מג'הול אורגניים מחקלאי בערבה שנאלץ להפסיק את פעילותו בגלל המלחמה הפכו לקרפצ'יו עדין ומתקתק. תפוחים […]

רוטב עגבניות ביתי

הכנה של רוטב עגבניות ביתי מצריכה כמה המלצות ולא כמויות מדויקות. חשוב להתארגן על מספיק צנצנות מראש, למרות שאין בעיה להקפיא את הרוטב ולהפשיר לפי הצורך. המטרה היא לחסוך מקום במקפיא. מרכיבים אופן ההכנה עיקור הצנצנות שמירת הרוטב כך תוכלו להכין ולשמר רוטב עגבניות ביתי בקלות וביעילות!

השסק של ליאת בלוך

ליאת בלוך מבת שלמה לקחה את המשק הוותיק של המשפחה והפכה אותו לפנינה בלב החקלאות הקונבנציונלית… לבקשתי כתבה לי כמה מילים על הגידול הנדיר שלה!היום באתי לבקר אותה, לראות את הקטיף, המיון ועל הדרך לאסוף כמה ארגזים של שסק מהפחת שישחצי ארגז הורדתי בבסיס של הבת שלי שם כמה מהחיילים הודו שזו הפעם הראשונה שהם […]

גזר שליט

גזר שליט

יצאנו להכיר טוב יותר את גידול הגזר הישראלי (וללקט ולהציל כמה ארגזים למיזם). מסתבר שגזר הוא אחד הגידולים שלא מייבאים לכאן (מלבד בזמן מחסור גזר אורגני)הוא אחד הגידולים שקוטפים אוקטובר – יולי (בזכות אזורי גידול שונים ומבחר זנים גדול)הוא אחד הגידולים שכל שלבי הגידול, איסוף, מיון ואיחסון ממוכנים ודורש מעט ידיים עובדות.הוא אחד הגידולים שמשווקים […]