עמותת "אדמה לאדם" היא מיזם קולינרי חדשני הפועל להצלת תוצרת חקלאית שאינה מנוצלת כיום למאכל. התוצרת מגיעה לקהילות רווחה, חיילים, מפונים. כמו כן יצרנו קשרים עם מסעדות מעולות שמכינות מנות יצירתיות עם התוצרת. המיזם שלנו מלווה חקלאים לאורך השנה בכל עבודות השדה מאז ה 8 באוקטובר 2023. על ידי התמיכה שלנו אנו קשובות לכל מצוקות החקלאי ומספקות עזרה בתחומים שונים החל מעבודת שדה ועד ליצירת קישורים.
עמותת "אדמה לאדם" מצילה תוצרת חקלאית שאינה מנוצלת ומעבירה אותה לקהילות רווחה, חיילים ומפונים. בנוסף, נוצרו קשרים עם מסעדות המשלבות את התוצרת במנות יצירתיות. המיזם מלווה חקלאים בעבודות השדה לאורך השנה מאז 8 באוקטובר 2023, ומספק תמיכה ועזרה בתחומים מגוונים.
מדיי שבוע אנו אוספות פחת שנשאר בשדה של החקלאים השותפים שלנו. התוצרת מגיעה לקהילות רווחה, מטבחים מבשלים, מפונים וחיילים. האיסוף, מיון, שינוע ואף עיבוד התוצרת נעשה על ידי מתנדבים. רוצים להצטרף לאחת הפעילויות הקבועות שלנו?
לאפליקציית ההתנדבות
מארזים עם המעדנים של ״אדמה לאדם״.
החל מחודש אוקטובר אנחנו פועלות לאתר תוצרת חקלאית שאינה מנוצלת למאכל ולייצור חיבורים שיאפשרו לעשות בה שימוש ולהפכה לאוכל מזין לקהילות וקהלים שונים. את המעדנים שלנו מייצרים מיטב השפים והיצרנים המקומיים. מכירת המעדנים מאפשרת לנו להמשיך ולתמוך ולמכור ב 1 ש״ח לקילו תוצרת חקלאית טריה לקהילות שזקוקות לתמיכה. אנו מציעות לחברות וארגונים אפשרות לקנות מאיתנו מארזים טעימים עם משמעות. לפרטים נוספים
ב"אדמה לאדם" אנו רואות את הדרך שלנו כמקום להעברת ידע על המזון שלנו במגוון דרכים, החל מקורסים לקהל הרחב ועד למפגשים ייעודיים לקהלים מקצועיים בתחומים שונים. עבורנו, אוכל הוא דרך לחבר כל אדם לנושא הקרוב לליבו. הקורסים שלנו נבחרים בקפידה על מנת להעמיק את הידע, ליצור חיבור לאדמה ולאוכל, ולהעשיר את המשתתפים בהתנסויות מהנות. במהלך השנה הקרובה ייפתחו קורסים חדשים, ובנוסף לכך, מתקיימים מדיי חודש סיורי עומק חקלאיים עם חוקרים מובילים, המאפשרים הצצה מרתקת לתהליך גידול המזון וחשיפה לעולם מלא תשוקה וידע. להצטרפות לעדכונים
אחת לחודש אנו מקיימות שוק תוצרת טרייה במרכז שלנו בציפורי. בשוק אנו מוכרות את התוצרת המוצלת שאספנו במהלך השבוע וכן מעדנים וצנצנות שהכנו. כמו כן יש דוכן אוכל מהתוצרת המוצלת שלנו ויקב מתארח. בואו לשבת בחצר בית הבד הקסום לכמה שעות של שקט ואוכל טעים
מרכז העשייה שלנו הוא לתת כבוד לאנשים מאחורי הקלעים של הירקות והפירות שלנו ולייצר רשת חיבורים. זאת הזדמנות להאיר על החקלאים והחקלאיות, הקהילות שנהנות מהתוצרת, המסעדות שמעבדות את התוצרת לאוכל טעים ומזין, ולכל החולמים שפגשנו מאז תחילת הפרוייקט.